價格:免費
更新日期:2019-01-21
檔案大小:65.7 MB
目前版本:1.1
版本需求:需要 iOS 9.0 或以上版本。與 iPhone、iPad 及 iPod touch 相容。
支援語言:英語
De scheurkalender ‘De Druivelaar’, bekend en geliefd in veel Vlaamse huiskamers, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1915.
Bij deze digitale versie van De Druivelaar blijft de beleving van het authentieke product behouden. Zo zie je het dagelijkse ritueel van het afscheuren van een blaadje op het scherm, je hoort zelfs het typische geluid ervan. Terwijl de voorkant van het blaadje verdwijnt, verschijnt de bijhorende tekst op de achterzijde.
De app biedt ook verschillende nieuwe mogelijkheden: je kan het blaadje dat je net bekeken hebt, doorsturen naar vrienden, kennissen, collega’s … Zo kun je die altijd verrassen met een leuke mop, een weetje of een tip uit de rubriek ‘Waarheen?'.
Die laatste rubriek krijgt er met de Digitale Druivelaar trouwens een extra dimensie bij. Zo zijn heel wat ‘Waarheen?’-tips direct gelinkt aan de webpagina van de organisator. Op die manier kun je online meteen alle informatie vinden over het geplande evenement.
Daarnaast maakt de applicatie je ook attent op de naamfeestdagen van contacten die opgeslagen zijn in je adresboek.
Wie op zoek is naar een naam voor een toekomstig kindje, vindt in de Digitale Druivelaar ook een handige tool die alle namen oplijst, die voorkomen in de scheurkalender. Ook namen uit een ver verleden dus, die misschien binnenkort terug ‘in’ zijn. Misschien wordt je gezin binnenkort uitgebreid met een toffe Reinout, Rogier of Edward of een schattige Rachel, Florine of Hadewych.
Elke dag kan je via een link naar Wikipedia ook iets meer te weten komen over bv. een heilige die gevierd wordt of een bepaalde gebeurtenis die verbonden is met die specifieke dag.
Over De Druivelaar
De Druivelaar is met zijn 104de editie nog steeds helemaal mee met zijn tijd. Het was de Zwevegemse drukker René Nuttin die de scheurkalender in 1915 voor het eerst op de markt bracht. De naam komt van de grote wijnstok die toen in zijn veranda stond. Omdat Nuttin geen opvolger had, liet hij De Druivelaar aan het begin van de Tweede Wereldoorlog over aan Drukkerij Strobbe in Izegem, die de scheurkalender sinds 1942 samenstelt en verkoopt. Alleen in 1944 verscheen de kalender niet door de papierschaarste en het gebrek aan personeel als gevolg van de oorlog.
De editie 2019 bevat traditioneel vele spreuken, talloze moppen en vaste rubrieken.
De papieren versie van De Druivelaar wordt gedrukt op 950.000 exemplaren en verkocht via supermarkten, boekenwinkels, dagbladhandels en de Strobbe Burocenters.
支援平台:iPhone